Mitt allra första inlägg och då blir det paj!

Här kommer ett recept på en jättegod och enkel "vegetarisk" paj. Den smakar precis som vanlig köttfärspaj. Den innehåller som ni ser ägg, ost och kvarg (räknas det kanske som ost...), så helt fri från animaliska produkter är den inte. Väljer man ekologiska produkter inbillar jag mig dock att den är ganska djurvänlig =)

Pajdeg:

* Kesella (kvarg)  1,5 dl
* Dinkelmjöl 1,7 dl
* Linfrön (krossade) 2 msk
* Vatten 1 msk
* Matfett till pajformen

Fyllning: 

* Quornfärs 300 gram
* Gul lök  1 st
* Vitlök 2 klyftor
* Morot 1 st
* Oliver (svarta) 1 dl
* Ägg 2 st
* Passerade tomater  1,5 dl
* Tomatpuré 2 msk
* Mozzarella 125 gram
* Salt och peppar Som du vill

Tillvägagångssätt:

* Börja med att tina quornfärsen.
* Förbered pajdeg genom att arbeta ihop alla ingredienser till en jämn deg. Låt stå i kylskåp i 30 minuter.
* Sätt ugnen på 200 grader.
* Skala och finhacka lök och vitlök.
* Hacka oliver och riv moroten på ett rivjärn.
* Knäck äggen i en bunke och vispa lätt. Böanda därefter ner alla resterande fyllningsingredienser förutom osten. Salta och peppra.
* Smöra en ca 22 cm stor pajform och "bröa" med dinkelmjöl.
* Kavla ut degen och tryck ut i pajformen. Förgrädda i 10 minuter.
* Häll ner fyllningen i det förgräddade pajskalet. Toppa med mozzarellan.
* Sätt in i ugnen i 20 minuter.
* Ät!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0